"Create the Future" - nagradno takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija

Kompanija Siemens d.o.o. Sarajevo, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, po prvi put organizuje kampanju “Create the Future” – takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namjenjeno studentima fakulteta u Sarajevu.

Tema takmičenja nosi naziv “Sarajevo - Grad budućnosti” a prijavljivanje učesnika je već počelo i traje do 1. juna. Timovi, koji žele da učestvuju u ovom takmičenju, svoju multimedijalnu prezentaciju trebaju predati do navedenog datuma i popuniti prijavu koju će naći na www.siemens.ba.

Studenti, u timovima od najviše 4 člana, pod vodstvom profesora-mentora, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na zadatu temu.

“Imajući u vidu sve brži razvoj gradova i sve veću naseljenost urbanih cjelina, Siemens je izabrao da tema takmičenja bude “Sarajevo - Grad budućnosti”. Želimo da saznamo kako mladi ljudi vide grad budućnosti, šta misle o tome kako ćemo organizovati infrastrukturu, saobraćaj, snabdjevanje energijom ubuduće. Sve izraženija urbanizacija za posljedicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom kao i mnoge druge izazove. Cilj nam je da podstaknemo mlade ljude da doprinesu pronalaženju odgovora na ovako važna pitanja”, istakao je Andrej Atijas, direktor korporativnih komunikacija Siemensa.

Pobjednike bira stručni žiri, a svečano proglašenje pobjednika će se održati u sklopu festivala energetske efikasnosti u junu u Sarajevu.

Siemens je pripremio vrijedne nagrade. Pobjednički tim biće nagrađen putovanjem u Beč, svim pokrivenim troškovima, u sklopu koga će posjetiti Siemens inovativni centar. (24sata.info)

 

 

PreviewAttachmentSize
create.the_.future.2012.pdf338.79 KB