5. POP UP Sarajevo Studentski festival vizualnih komunikacija 24.-26.10.2019.

Peti studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POP UP Sarajevo održaće se od 24. - 26.10.2019. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Kinu Meeting Point.

U četvrtak 24.10.2019. u 19h biće upriličeno svečano otvaranje 5. POP UP Sarajevo festivala u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

U sklopu otvaranja održaće se i otvaranje izložbe Tolerancija, koja je nastala na inicijativu Mirka Ilića, jednog od gostiju-predavača 5. POP UP-a, u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a dio radova će biti postavljen i ispred same Akademije. Izložba Tolerancija će se moći posjetiti sve do 30.10.2019.

Iste večeri u 20:00h u Kinu Meeting Point će se održati i prvi dio Pecha Kucha night - posebna forma kratkih predavanja kojom će se predstaviti lokalni umjetnici i dizajneri, nakon kojih slijedi party u Kinu Meeting Point.

Kompletan program ovogodišnjeg festivala možete pogledati na
https://popup.ba/program/

 Ovogodišnji gosti predavači stižu iz raznih sfera kreativne industrije, a to su:

- Mirko Ilić / USA
- Slavimir Stojanović / Srbija
- Omer Halilhodžić / Njemačka
- Amila Hrustić / Češka
- Hasan Bajramović / BiH

Više o predavačima na ovogodišnjem POP UP festivalu možete pogledati na https://popup.ba/predavaci/

 I ove godine POP UP-u će prisustvovati i gosti studenti dizajna i vizuelnih komunikacija sa Akademija iz Banja Luke, Cetinja, Splita, Trebinja...

POP UP Sarajevo samostalno organizuju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti uz podršku nastavnika i saradnika sa odsjeka.

 Sve detalje festivala možete naći na web i facebook stranici:

https://popup.ba/
https://www.facebook.com/popupsarajevo/