Obavještenje za studente koji koriste pravo na subvencioniranje troškova prevoza

Obavještenje

Obavještavaju se studenti da pravo na subvencioniranje troškova prevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju ostvaruju redovni  i redovno samofinansirajući studenti upisani na visokoškolskim ustanovama Univerziteta KS u školskoj 2017./2018. godini.

Na iskaznice za akademsku 2016./2017.godinu redovni studenti mogu kupiti kupone za prevoz još samo za oktobar 2017.godine.

Za redovne studente koji koriste pravo prevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju izdavaće se studentske iskaznice za akademsku 2017./2018.godinu na osnovu kojih će se moći kupovati mjesečni kuponi.

Za izradu iskaznice studenti su obavezni donijeti slijedeću dokumentaciju:

-Potvrdu o statusu redovnog studenta izdatu od strane visokoškolske ustanove KS u kojoj je redovan student upisan u tom statusu

- Popunjen obrazac «Prijava za subvenciju prevoza redovnih studenata sa područja Kantona Sarajevo» koji mogu preuzeti na web stranici Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo

- Ličnu kartu na uvid

- Index na uvid

- Jednu sliku

- 5 KM.

Izrada iskaznica i prodaja kupona za redovne studente počeće u ponedjeljak 02.10.2017.godine Izrada iskaznica vršiće se ODMAH na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća,aprodaja studentskih kupona vršiće se na svim prodajnim mjestima Službe prodaje.

Prilikom kupovine studentskog kupona studenti su obavezni svaki mjesec donijeti iskaznicu i ličnu kartu na uvid.


 
PreviewAttachmentSize
KJKP.pdf124.26 KB