Erasmus+ info dan u Bosni i Hercegovini 2024

U cilju promocije mogućnosti Erasmus+ programa u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa Erasmus+ uredom za Bosnu i Hercegovinu i BRAVO organizacijom, organizira „Erasmus+ info dan u Bosni i Hercegovini 2024“.

Događaj će biti održan u Sarajevu, 16. i 17. 10. 2024. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Bijela sala na 2. spratu).

Erasmus+ info dan se organizira kako bi se potencijalni aplikanti informisali i na vrijeme pripremili za što bolje i kvalitetnije podnošenje projektnih prijedloga za akcije dostupne Bosni i Hercegovini u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, a na naredni poziv Evropske komisije za Erasmus+ program koji bi trebao biti objavljen krajem oktobra/početkom novembra tekuće godine.

Cijeneći obimnost mogućnosti koje nudi Erasmus+ program u navedenim oblastima, prvi dan bi bio posvećen oblasti obrazovanja i obuke, pri čemu bi bio fokus na visokom obrazovanju i srednjem stručnom obrazovanju i obuci, dok je drugi dan planirana prezentacija mogućnosti u oblasti mladih i sporta.

Napominjemo da će Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine učesnicima osigurati osvježenje tokom pauza, kao i ručak na bazi švedskog stola, za oba dana događaja. Putne troškove i eventualne troškove smještaja, snose sami učesnici.

U prilogu pozivnog pisma, dostavljamo i nacrt dnevnog reda za predmetni događaj i ljubazno molimo da najkasnije do utorka 08. 10. 2024. godine izvršite registraciju učešća.

putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewVmQD1l7utCrDTU2yh2nyJEq0-f6NYJPKhfPZn47mVAvk7g/viewform?fbzx=6489255809511945320,

National Erasmus+ Office
in Bosnia and Herzegovina

 

Detaljnije o Erasmus+ info danu možete pogledati ovdje: