KONTAKTI

Studentica Nora Salomé Berthoud pobjednica je drugog Canon ФotoFUTURA konkursa

Studentica Nora Salomé Berthoud pobjednica je drugog Canon ФotoFUTURA konkursa u okviru studentskog festivala fotografije ФotoFUTURA koji se održava u Beogradu od 8. do 24. decembra 2023. godine.

Organizatori studentskog festivala fotografije ФotoFUTURA su Fakultet dramskih umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu uz podršku Canon oficijelnog partnera, Galerije No Concept i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Članovi stručnog žirija Goranka Matić (fotografkinja), Vesna Danilović (urednica programa Kulturnog centra Beograd i galerije Artget) i dr Jovan Čekić (filozof, konceptualni umjetnik i osnivač katedre za Digitalnu umetnost na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu), napravili su selekciju od 15 studenata i njihovih fotografskih ciklusa na temu “Natura“ te dodijelili Canon ФotoFUTURA nagradu za najbolji rad.

Pobjednički rad “Kintsugi: Ljepota nesavršenog“ predstavlja ciklus od šest fotografija koje su dio Završnog rada I ciklusa studija studentice Nore Salomé Berthoud, rađenog pod mentorstvom doc. mr. Dragane Antonić. U selekciji od 15 studentskih radova predstavljenih na izložbi, nalazi se i ciklus fotografija “Autizam“, još jedan rad studentice Berthoud nastao u okviru redovne nastave i vježbe “Spojivo-nespojivo“ takođe rađen pod mentorstvom doc. mr. Antonić.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu prijavili su se na konkurs na poziv uvaženog prof. dr um. Vladimira Tatarevića, prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta umetnosti u Beogradu i redovnog profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, što inicijalno predstavlja priliku da Univerzitet umetnosti u Beogradu i Univerzitet u Sarajevu ubuduće nastave i prošire svoju saradnju u cilju razmjene iskustava i znanja.

Ove godine konkurs je bio otvoren za studente Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, i po pozivu Akademije umetnosti Novi Sad, Akademije za primijenjenu umjetnost i dizajn Bratislava, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Publika festivala će između ostalog moći da pogleda i radove tajlandsko-francuske umjetnice Aline Deschamps, ambasadorke Canona, koja je 9. decembra samo za 15 selektovanih studenta održala Masterclass i pregled njihovih portfolia, a 10. decembra upriličeno je i javno predavanje i prezentacija njenih fotografija.Najavljena je i serija predavanja renomiranih autora kao što su Dragan Stojkić, Marijana Janković, Boško Đorđević, Milica Mrvić, Jovan Čekić, Anđela Petrovski i Ivan Marković.

Za više informacija o ФotoFUTURA festivalu posjetite link: www.fotofutura.rs
Fotografije od 11 do 16 “Izvor: @fotofuturism”

Datum održavanja:

    Galerija