KONTAKTI

Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo na sajmu u Koelnu

Odsjek za produkt dizajn,  Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo izlaže studentske radove na selektivnoj izložbi Pure Talents Schools, IMM Cologne 2018 od 15. – 21.01. 2018.g.

Radovi studenata Odsjeka za produkt dizajn,  Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo prošli su visoku selekciju Pure Talents platforme za predstavljanje mladih dizajnera, univerziteta i škola za dizajn na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera Imm Cologne 2018 u Koelnu, Njemačka.

Platforma Pure Talents je nekomercijalni dio međunarodnog sajma IMM Cologne, koja predstavlja mlade internacionalne dizajnere, škole, akademije i fakultete za dizajn, postavljajući ih u isti prostor sa vrhunskim protagonistima svjetske dizajn scene, najpoznatijim internacionalnim proizvođačima i dizajnerima. Ova izložba je zbog kreativnosti, inovativnosti i kvaliteta u žarištu pažnje međunarodne stručne kritike, medija i publike.

 

 

Pure Talents platforma predstavlja univerzitete kao ključni dio trougla obrazovanje-istraživanje-inovacija. Zbog toga je ova izložba u potpunosti izraz sinergije visokog obrazovanja, privrede i kulture.

Radovi su rađeni na predmetu Industrijsko oblikovanje. Mentori projekta su prof. Salih Teskeredžić, prof. Jasna Mujkić asistent Denisa Šečerbajtarević.
Izložba je visoko selektivna. Odsjek za produkt dizajn je, aplicirajući s programskim studentskim radovima, već u više navrata odabran u selekciju.

ALU Sarajevo će se pored selektivne izložbe na Pure Talents predstaviti i u okviru nastupa BiH Industrije na IMM Cologne. Ovo je dio strategije Akademije da se čvrsto poveže sa domaćom industrijom i da utiče na prisutnost i prepoznatljivost BH dizajna na svjetskoj dizajnerskoj sceni.

 

 

Imm Cologne 2018 održat će se od 15.-21.01.2018.g. U toku sedam dana sajam u prosjeku posjeti više od 100 000 posjetilaca iz preko 50 zemalja svijeta.

Katalog:
https://issuu.com/alu027/docs/academy_of_fine_art_sarajevo_imm_co

Galerija