KONTAKTI

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu: Slike našeg vremena

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se u Pera muzeju u Istanbulu od 04.09. do 01.11.2015. godine održati velika izložba pod nazivom “Slike našeg vremena: radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu”.  Ovom prilikom bit će predstavljeni odabrani radovi studenata ALU u Sarajevu koji su završili studij u posljednjih desetak godina te odabrani radova studenata završnih godina studija.

Riječ je o prvom, sveobuhvatnom, institucionalnom predstavljanju programa i rada ALU u Sarajevu na međunarodnoj umjetničkoj sceni, a koje se dešava istvoremeno sa održavanjem Istanbulskog bijenala savremene umjetnosti, a čime se mladim umjetnicima iz BiH pruža prilika i šireg predstavljanja njihovog rada.

Riječ je o radovima 80-ak studenata svih odsjeka ALU i radovima u svim medijima (slikarstvo, grafika, crtež, skulptura, instalacija, video, animacija, strip, dizajn…) te predstavljanju odabranih međunarodnih projekata i radionica studenata ALU. U pripremi je trojezični (tursko/engl/bhs) katalog izložbe.

Press-konferencija i otvorenje će se održati 03.09.2015. godine. 

Izložba se realizira u saradnji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Pera muzeja Istanbul, Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini i Istanbulske asocijacije za međukulturni i umjetnički dijalog (IKASD).

Kustos izložbe: Prof dr Aida Abadžić Hodžić

Asistentice kustosa: Doc dr Jasmina Gavrankapetanović-Redžić i ass. Anja Bogojević (MA)

Više informacija možete pronaći na web-stranici Pera muzeja: http://www.peramuseum.org/Exhibition/Images-of-Our-Time/179

https://alu.unsa.ba/files/Bosna%20Bas%C4%B1n%20G%C3%B6rselleri%20Press%20Images_1.pdf

https://alu.unsa.ba/files/Press%20Conference%20and%20Opening%20Images%20of%20Our%20Time_0.pdf

https://alu.unsa.ba/files/Press%20Release%20Images%20of%20our%20time%202015_0.pdf

Galerija