KONTAKTI

Amina Musić dobila nagradu za studentski rad na Zagreb Design Week-u

Amina Musić, studentica treće godine Akademije likovnih umjetnosti, dobila je Nagradu za tekstilni i modni dizajn koju dodjeljuje Zagreb Design Week za rad Makino, ogrtač koji je nastao u okviru nastave na Unikatnom oblikovanju I, na Odsjeku produkt dizajn, pod  mentorstvom doc. mr. Nataše Perković.

Amina je ogrtač razvila kao odgovor na temu estetizacije pandemijske svakodnevnice i podizanja učestalog boravka u domu na razinu estetskog iskustva. Eksperimentisala je s merino vunom, odnosom bodova i kroja, mekoćom i pokretom, te je konačni ogrtač izvela radeći zajedno sa svojom majkom u njihovoj porodičnoj kući u starom dijelu Sarajeva.

Ovogodišnji Zagreb Design Week održan je od 21. do 26. septembra, a tema izložbe bila je otpornost. Radovi studentica i studenata Naide Aganović, Segmedine Bečirović, Dženana Ćosića, Manuele Kujundžić, Amine Pilav, Ajle Pustahija i Nency Zovko također su selektovani za izložbu studentskih radova i predstavljeni publici. Više informacija o studentskoj izložbi i Zagreb Design Week-u možete dobiti na slijedećim linkovima:

https://zagrebdesignweek.com
https://alu.unsa.ba/content/studenti-iii-godine-produkt-dizajna-na-zagreb…

Galerija