KONTAKTI

Četvrti dan SOS Festivala sa Feđom Vukić, Nikolom Radeljkovićem i Dejanom Kršićem

U subotu, četvrti dan SOS Dizajn Festivala, u kinu Meeting Point predavanja će održati Feđa Vukić, Nikola Radeljković (Numen/For Use) i Dejan Kršić. Feđa Vukić, historičar umjetnosti i profesor historije i teorije dizajna, održat će predavanje “Grad kao tržišna marka”. Na predavanju “Bastardnost u eri specijalizacije” Nikole Radeljkovića (Numen/For Use) centralno pitanje će biti, koliko nas profesionalna specijalizacija sputava u kritičkom promišljanju vlastitog rada i društvenim ulogama. Dejan Kršić, publicista i prevoditelj, održat će predavanje pod naslovom “Socijalizam i modernost – grafički dizajn u periodu socijalističke modernizacije“.

U poslijepodnevnim satima na Akademiji likovnih umjetnosti, održat će se radionice sa Nikolom Radeljkovićem (Numen/ForUse), Bruketom i Žinićem, Dejanom Kabiljo, Boštjanom Botas Kendom i Slavimirom Stojanovićem.

U Kriterionu, na PechaKucha Night vol 2. svoje radove će prezentovati Braća Burazeri, Mireldy, Zijah Gafić, Goran Lizdek, She:You, Ajdin Bašić, Miran Lazić, Ina Arnautalić i Hatidža Nuhić, a na SOS partyju za dobru festivalsku atmosferu zaduženi su Basheskia&Edward EQ.

Program SOS Dizajn Festivala za subotu 03. novembra, 2012.

10:00 – 11:00 Kino Meeting Point
Feđa Vukić (HR)

11:15 – 12:15 Kino Meeting Point
NUMEN/FOR USE (HR/A)

12:30 – 13:30 Kino Meeting Point
Dejan Kršić (HR)

14:00 – 18:00  Akademija likovnih umjetnosti
Studentske radionice

20:30 Kriterion
Pecha Kucha Night part 2

22:00 Kriterion
SOS Party, Basheskia&Edward EQ

Dodatne informacije o SOS Dizajn Festivalu:

http://www.sosdizajnfestival.ba
http://www.facebook.com/SosDesignFestivalSarajevo

http://twitter.com/#!/SOSdesignfest

http://vimeo.com/user11882726

//Animacija: Admir Šljivnjak//