KONTAKTI

Četvrti studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo

Četvrti studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo održan je od 25. – 28.10.2018. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Kinu Kriterion.

Otvaranjem izložbe 25.10. 2018. (četvrtak), u 19:00 sati u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, svečano je otvoren i ovogodišnji Pop-Up! Sarajevo festival.

Izložba je sadržavala selekciju radova gostiju – predavača na ovogodišnjemfestivalu.

Iste večeri u 21:30h u Art kinu Kriterion je održan i Pecha Kucha night – posebna forma kratkih predavanja kojom su predstavljeni lokalni umjetnici i dizajneri, nakon kojih je uslijedio party u Kriterionu.

Ovogodišnji gosti predavači su stigli iz raznih sfera kreativne industrije od grafičkog dizajna,advertisinga, pa do industrijskog i UX dizajna, a to su:

– Slavimir Stojanović / Srbija

– Damir Antolović / Hrvatska

– Ian Anderson / Engleska

– Lana Cavar / Hrvatska

– Žare Kerin / Slovenija

– Filip Andronik / BiH

Više o predavačima na ovogodišnjem Pop Up festivalu možete pogledati na

http://popup.ba/gosti.html
Ove godine POP UP-u su prisustvovali i gosti studenti dizajna i vizuelnih komunikacija sa Akademija iz Banja Luke, Cetinja, Rijeke, Splita, Širokog Brijega i Trebinja.
POP UP! Sarajevo samostalno organizuju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti uz podršku nastavnika i saradnika sa odsjeka.

Puni program i sve detalje festivala možete naći na web i facebook stranici:

∙ http://popup.ba/index.html

∙ https://www.facebook.com/popupsarajevo/

Galerija