KONTAKTI

Dobitnik Nagrade “Alija Kučukalić” Vedad Dizdarević

Komisija u sastavu prof. dr. Ibrahim Krzović, profesor emeritus i predsjednik žirija, prof. dr. Dubravka Pozderac-Lejlić, članica žirija, i doc. dr. Ema Mazrak, članica žirija, nominirala je, konsultujući prijedloge Odsjeka Akademije, kao najbolje studente/ice sljedeće:

S Nastavničkog odsjeka studenticu Anđelu Banović, posebna pohvala se upućuje studentici Azri Fazlić za njen slikarski izraz; S odsjeka za Slikarstvo student Adnan Sopović; studentica Antonela Bender s Grafike; Sara Hasanefendić s odsjeka za Kiparstvo; Najbolja student/ica odsjeka za Grafički dizajn je Ajša Beširević i njen rad za Mikser Sarajevo, a posebna pohvala u oblasti fotografije ide studentici Steli Dujmušić, kao i oblasti multimedije, gdje se pohvaljuje student Velid Agović za njegovo rješenje Alu; kao najbolji student Produkt dizajna izabran je Vedad Dizdarević

Komisija je odlučila da ovogodišnju nagradu Alija Kučukalić dodijeli Vedadu Dizdareviću, studentu odsjeka za Produkt dizajn zbog njegovih izuzetnih kreativnih i kvalitetnih rješenja u idejnom i izvedbenom smislu.

Galerija