KONTAKTI

EU info centar i ALU – Izložba umjetničkih radova studenata i panel diskusija na temu ljudskih prava

EU info centar u BiH u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo organizuje izložbu umjetničkih radova studenata akademije na temu ljudskih prava. Nakon otvaranja izložbe posjetioci će imati priliku učestvovati u panel diskusiji o podršci Evropske unije Bosni i Hercegovini, te saznati više o projektima koje EU finansira u ovoj oblasti.

Događaj će se održati u četvrtak 3. marta 2016. godine u galerijskom prostoru Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo (Obala Maka Dizdara 3) sa početkom u 13:00 sati.

Izložbu će otvoriti Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

U panel diskusiji će učestvovati Massimo Mina, voditelj Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH, Sanela Bešić, izvršna direktorica, Udruženje „Kali Sara“, Suzana Jašarević, direktorica organizacije „Hilfswerk“  za BiH i Saša Gavrić, izvršni direktor organizacije „Sarajevo Open Centre“.

U sklopu saradnje sa akademijama umjetnosti u BiH domaćini dosadašnjih izložbi, na teme kulturno i prirodno naslijeđe, voda i okoliš te djeca i obrazovanje bili su trebinjska, banjalučka i širokobriješka akademija umjetnosti. Završna izložba radova studenata sve četiri akademije održat će se u Banjaluci.

http://euinfo.ba/eu-info-centar-organizuje-izlozbu-umjetnickih-radova-st…

Galerija