KONTAKTI

Godišnja izložba studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti 2021

Povodom obilježavanja 49. godišnjice Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu priređena je Godišnja izložba studentskih radova ALU. Studenti svih studijskih godina dodiplomskog ciklusa studija sa šest odsjeka – Nastavnički, Slikarstvo, Grafika, Kiparstvo, Grafički dizajn i Produkt dizajn, izložili su u prostorijama Galerije ALU, radove nastale u protekloj akademskoj 2020/2021. godini.
Godišnja izložba studenatskih radova ALU nudi presjek različitih umjetničkih formi, metoda i strategija djelovanja kojima su se studenti bavili u protekloj akademskoj godini unatoč pandemijskoj situaciji i promijenjenim uvjetima rada.

U sklopu izložbe bit će organizirana i tradicionalna dodjela Nagrade za najbolji studentski rad ‘Alija Kučukalić’, utemeljena 1997. godine, a nazvana u spomen istaknutom bosanskohercegovačkom umjetniku, kulturnom radniku i profesoru na Odsjeku kiparstvo ALU, Aliji Kučukaliću (1937-1992).

Ovogodišnji kandidati za nagradu ‘Alija Kučukalić’:
1. Nastavnički odsjek: Tibor Dević;
2. Odsjek grafika: Tarik Golubić;
3. Odsjek kiparstvo: Ilda Sadiković;
4. Odsjek slikarstvo: Emma Gindorf;
5. Odsjek produkt dizajn: Medina Viteškić;
6. Odsjek grafički dizajn: Danijela Obajdin.

Izložbu je moguće pogledati svakim danom od 01. do 05.11. u terminu 10-18h u prostorijama Galerije Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera.

*Autorica ovogodišnjeg izložbenog plakata je Anja Stergar, studentica četvrte godine Grafičkog dizajna