KONTAKTI

Gosti 9. Svjetskog bijenala studentske fotografije – studenti i profesor Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, BiH

Deveto izdanje Svjetskog bijenala studentske fotografije ugostiće osam studenata sa katedre za Fotografiju i multimediju i redovnog profesora Ivana Hrkaša.

U okviru njihovog gostovanja studenti će se upoznati s radom departmana fotografije na Akademiji umetnosti Novi Sad. Takođe, s novosadskim studentima započeće rad na dugoročnom fotografskom projektu kroz koji će se studenti međusobno bolje upoznati i razmeniti iskustva iz sredina iz kojih dolaze. Zajednički fotografski projekat biće usmeren upravo na približavanju kulture Sarajeva i Novog Sada.

Gostovanje će obilježiti radionica koju će održati redovni profesor fotografije Ivan Hrkaš na temu „Kako razvoj tehnologije i globalizacija utiču na intimu, međuljudske odnose i prostore u kojima boravimo?“.

Svrha radionice je da otvorim diskusiju na temu da li i kako globalizacija i ubrzan razvoj tehnologije uništavaju međuljudske odnose i mjesta, prostore koji su od važnosti za našu kulturu i baštinu. Nešto što buduće generacije možda neće biti u prilici da iskuse, svjedoče i razumiju. Ovo naglašava važnost dokumentovanja i „čuvanja„ vremena i načina života koji sve više blijedi.“ – Ivan Hrkaš

Radionica će se održati od 19. do 22. decembra 2023. godine u prostorijama katedre za fotografiju, a radovi nastali na radionici biće objavljeni na sajtu Bijenala i društvenim mrežama departmana fotografije i Akademije umetnosti.

Članak je preuzet sa linka:

Guests of the 9th World Biennial of Student Photography