KONTAKTI

Gostujuće predavanje fotografa Paul Lowe-a, 01.06.2022 ALU

U srijedu, 01. juna 2022. godine u 13:30 sati u velikoj sali će se održati gostujuće predavanje fotografa Paul Lowe-a. Predavanje je otvorenog karaktera.

Dr. Paul Lowe je profesor dokumentarne fotografije na London College of Communication, University of the Arts, London, UK. Paul je nagrađivani fotograf koji je, između ostalih, objavljivan u TIME-u, Newsweeku, Lifeu, The Sunday Times Magazineu, Observeru i Independentu.
Izvještavao je o udarnim vijestima iz cijelog svijeta, uključujući pad Berlinskog zida, oslobađanje Nelsona Mandele, glad u Africi, sukob u bivšoj Jugoslaviji i uništenje Groznog. Predstavlja ga VII Photo

Njegova knjiga “Bosnians”, koja dokumentuje 10 godina ratne i poslijeratne situacije u Bosni, objavljena je u aprilu 2005. u izdanju Saqi books. Njegov istraživački interes je fokusiran na fotografiju sukoba, a doprinio je poglavljima u knjigama “Picturing Atrocity: Photography in Crisis” (Reaktion, 2012.) i “Photography and Conflict”. Njegove najnovije knjige uključuju “Photography Masterclass”, “Understanding Photojournalism” i “Reporting the Siege of Sarajevo.”

Datum održavanja: