KONTAKTI

HangOn Sarajevo (19.4.-5.5.2013.)

HangOn Sarajevo
Galerija Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, 19. april – 5. maj 2013.


Na izložbi učestvuju: Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, OSHYOSH by Vanja Ciraj & Irma Saje, Lejla Hodžić, Lena Stefanović, Vanja Lisac, She:You by Neira Sinanbašić, Adisa Vatreš & Naida Begović, Ensar Dervišbegović, Nermina Varešanović, Maja Talović, Ata Omerbašić, Ljiljana Šaković, Belma Lizde Kurt i Gasha Miladinović.

Izložba pod nazivom “HangOn”, predstavlja vodeće etablirane i mlade dizajnere iz Bosne i Hercegovine, okupljene u udruženju modnih djelatnika i kostimografa MODIKO. Na izložbi koja je vrsta modne instalacije prikazane su kreacije 10 dizajnera iz udruženja MODIKO posebno načinjene za ovu priliku. Izložba nudi jedinstveno viđenje domaće modne scene, ali i prati posljednje svjetske trendove. Na ovoj interaktivnoj izložbi prezentirane su i fotografije Vanje Lisac koja je lutke sa kreacijama fotografirala na različitim lokacijama u gradu Sarajevu, te dva modna filma koja su dizajneri iz udruženja MODIKO realizirali prošle godine.

Izložba je nastala u saradnji sa British Councilom i British Fashion Councilom. Partnerstvo imeđu Modika i British Councila počelo je 2011. godine, kada su nastali i prvi Modiko modni filmovi. Ove godine, saradnja se nastavila ambicioznim poduhvatom predstavljanja bh dizajna britanskoj publici, i to u najvažnijem međunarodnom momentu za modnu scenu, tokom London Fashion Weeka. Modiko kreativci su predstavili Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom modnom izlogu u Londonu od 16.-23. februara 2013. godine.

Otvorenje izložbe je u petak, 19. aprila u 19.00 sati.

Izložbu možete pogledati u vremenu između 10.00 i 19.00 sati svaki radni dan (izuzev nedjelje)

Dodatne informacije:
MODIKO http://modiko.ba/

Galerija