KONTAKTI

Humanity in Action Summer Fellowship programi 2024

Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave bh. studenata_tica za učešće na ljetnim Fellowship programima o ljudskim pravima koji organizuju Humanity in Action uredi u Amsterdamu, Berlinu, Kopenhagenu, Sarajevu (3. juni – 28. juni. 2024. godine) i u SAD-u, čiji će se Fellowship program održavati dijelom online i dijelom u SAD-u uživo (lokacija i termini će biti objavljeni uskoro).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 110 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.Sve dodatne informacije o tome kako se prijaviti se nalaze u prilogu.

Humanity in Action BiH