KONTAKTI

In Parallel Sarajevo-Graz 2018.

ATELIER-GALERIE ARTIS, GRAZ, AUSTRIA / AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI , SARAJEVO, BIH (28.9.-6.10.2018.)

Galerie Centrum, Graz, Austrija

Projekt započet 2014. inicijativom Atelier-Galerie ARTis iz Graza, a u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu realiziran je i ove godine izložbom u Galeriji Centrum u Grazu. Za razliku od proteklih godina kada su učešće uzimali umjetnici mlađe generacije, ovogodisnji saziv čine afirmisani umjetnici/umjetnice iz različitih medija i oblasti sto je uvelike podiglo kvalitetu izložbe.

Tokom proteklih godina ovaj projekt je ugostio više od dvadesetak umjetnika, priredio kvalitetne izložbe i opravdao povjerenje Vlade Štajerske od koje je dobio najveću podršku.

Umjetnici ovogodišnjeg In Parallela su: Darko Šobot, Sandro Drinovac, Renata Papišta, Erwin Stefani Posarnig, Eva Ursprung, Alexandra Gschieg i Julia Fromm, dok je kustos izložbe dugogodišnja suradnica projekta dr.Edith Rise.

Izložba ostaje otvorena za posjetioce do 6.10.2018., a njen postav u Galeriji Alademije likovnih umjetnosti u Sarajevu najavljena je za 16.11.2018.

Posebne zahvale za podršku projektu: Atelrijer-Galeriji Artis, Vladi Štajerske i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Galerija