KONTAKTI

Ismar Žalica, dobitnik nagrade „Alija Kučukalić“ u akademskoj 2017/'18.

Povodom Dana akademije, 31. Oktobra 2018.g. otvorena je Godišnja izložba studentskih radova i dodijeljena studentska nagrada Alija Kučukalić, za ostvarene rezultate u nastavi i najbolji rad na godišnjoj izložbi studenata u akademskoj 2017/'18.g.

Nastavno-umjetničko vijeće ALU imenovalo je Komisiju za dodjelu godišnje nagrade u sastavu: Dr. Ibrahim Krzović, prof. emeritus, predsjednik/ Dr. Dubravka Pozderac – Lejlić, red. profesor, član/ Dr. Ema Mazrak, docenticu, član/ Za nagradu su nominovani:  Nastavnički odsjek: Begić Safet, pohvaljuje se Salem Pezić/ Odsjek za slikarstvo: Ana Matić/ Odsjek za grafiku: Matej Osenk-Saller, pohvaljuju se Ensar Hadžić, Kasja Jerlagić i Kristina Andrić/ Odsjek za kiparstvo: Dolores Mrnjavac, pohavljuje se Aida Beganović/ Odsjek za produkt dizajn: Damir Ćatibović, pohvaljuje se Kemal Biser/ Odsjek za grafički dizajn: Ismar Žalica, pohvaljuje se Velid Agović za rad na multimediji.

Nakon šireg prijedloga radova studenata za nagradu, članovi komisije su donijeli jednoglasnu odluku da godišnju nagradu „Alija Kučukalić“ za 2017/'18.g. dodijele  studentu Grafičkog dizajna  Ismaru Žalici.

Galerija