KONTAKTI

Izložba “A Home for Everyone”, 13.-16.12.2013.

Izložba plakata “A Home for Everyone (Kuća za svakog)”:
Grafički dizajn u humanoj službi


Izložba “Kuća za svakog” biće otvorena 13. decembra 2013. u 18.30 sati, u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Riječ je o završnoj prezentaciji projekta organizacije “Poster for Tomorrow” u kome je ove godine učestvovao 3461 plakat iz 80 zemlje svijeta. Ovom izložbom obilježava se 10. decembar, Dan ljudskih prava. U periodu od 5. do 20. decembra biće otvoreno više od pedeset istih postavki najboljih plakata u gradovima na pet kontinenata. Premijerno, 100 odabranih radova prikazano je 5. decembra u pariškom Les Arts Decoratifs.

“Kuća za svakog” je druga postavka projekta “Poster for Tomorrow” u Sarajevu. Prošle godine je ALU ugostila 100 najboljih plakata u istom periodu.

Poster for Tomorrow” je nezavisna međunarodna organizacija čiji cilj je promocija ljudskih prava i stimulacija debate o problemima koji utiču na sve građane svijeta, kroz medij plakata.

Organizatori izložbe su Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUBIH) i Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo (ALU), a biće otvorena do 16. decembra.

Galerija