KONTAKTI

Izložba ilustracija i dizajna društvene igre Radgostova šuma

U periodu od 13. do 31. decembra 2023. u  Galeriji CKM  (Centra za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo) možete pogledati izložbu Dizajn društvene igre Radgostova šuma. Na izložbi su prezentirani elementi društvene igre Radgostova šuma (Forest of Radgost), koju su vizuelno oblikovali Edin i Emir Durmišević i Vanesa Prodanović Durmišević.

Posjetitelji izložbe imaju priliku pogledati sve elemente igre: od dizajna karaktera, mape, ilustracija, dizajna fonta, ikona, znakova, karata za igru, knjiga, do kompletnog dizajna pakovanja igre kao jedinstvene cjeline. Pored finalnih rješenja, na izložbi se mogu vidjeti i same skice i razrade pojedinih elemenata igre.

Radgostova šuma (Forest of Radgost) je društvena tabletop igra, koja govori o drevnoj slavenskoj mitologiji zajedno sa svim njenim čudesnim bićima. Idejni tvorac ove magične društvene igre je Gama Games studio iz Beograda, a čine ga članovi porodice Rajković, Ivan Sanja i sin Dimitrije. Izradu minijatura i 3D vizualizacije figurica potpisuje Saša Ristić. Igra je originalno rađena na engleskom jeziku, a dostupna je na ukupno pet svjetskih jezika kako bi se internacionalna publika mogla što bolje upoznati s bogatom slavenskom mitologijom.

Izložbu dizajna i ilustracija tabletop društvene igre Radgostova šuma (Forest of Radgost) možete pogledati svakim radnim danom od 10-17h  u Galeriji CKM, Jelićeva 1, II sprat.

U galeriji slika prenosimo dio atmosfere sa otvaranja izložbe (13.12.2023).

Datum održavanja:

    Galerija