KONTAKTI

Izložba naslovnica za knjigu “Jadvertajzing”

U okviru Bookstana u Centru, u subotu 12.8. u 20h u toku, održaće se promocija knjige “Jadvertajzing” Ennisa Ćehića i otvorenje izložbe idejnih rješenja naslovnica za knjigu “Jadvertajzing”.

Idejna rješenja za naslovnicu knjige “Jadvertajzing” su radovi studenta II ciklusa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, koje su radili u sklopu vježbe na predmetu Vizuelne komunikacije, pod mentorstvom prof. Bojana Hadžihalilovića i asist. Vanese Prodanović Durmišević. U toku rada na ovom zadatku studenti su imali priliku razgovarati sa samim autorom knjige, te predstavnicima izdavačke kuće Buybook.

Od svih prijedloga, studentskih rješenja, sam autor knjige Ennis Ćehić i uredništvo Buybooka izabralo je rad Aleksandra Todorovića za pobjedničko rješenje. Knjiga Ennisa Ćehića prvobitno je izdata na engleskom jeziku pod nazivom“Sadvertising”, a naziv knjige na našem jeziku “Jadvertajzing” je kreirao sam Aleksandar dok je radio na svojim prijedlozima za naslovnicu ove knjige.

Autori predstavljenih radova, idejnih prijedloga naslovnica, na izložbi su: Elvira Ćosić, Agdal Nuhanović, Amina Ahmetagić, Ada Sivac, Aleksandar Todorović, Elma Nukić, Anja Stergar, Amina Varupa, Azra Mehdin.

Autor vizuala za najavu izložbe su Anja Stergar i Elma Nukić, studentice II ciklusa, Odsjeka grafički dizajn, ALU.

Datum održavanja: