KONTAKTI

Izložba studenata ALU u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu

U okviru obilježavanja „Univerzitetskih decembarskih dana“ i 62. godišnjice postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu, u ponedjeljak 12. decembra u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu svečano je otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Izložbu je otvorila prof. dr. Slavenka Vobornik, prorektorica za nastavu Univerziteta u Sarajevu, a prisutnima se obratio i prodekan Akademije likovnih umjetnosti prof. mr. Srđa Hrisafović. Program otvaranja izložbe upotpunili su i studenti Muzičke akademije i Akademije scenskih umjetnosti.

Na izložbi su predstavljena 22 rada 14 studenata Akademije likovnih umjetnosti i to iz oblasti slikarstva, vajarstva, grafičkog dizajna i produkt dizajna. Radove na izložbi su predstavili: Adna Bakija, Alma Gačanin, Alma Muzurović, Bojan Stojčić, Ena Čabrić, Igor Zergol, Ilma Džafić, Jasmin Sprečo, Marko Gačnik, Melisa Musić, Mirza Kabaš, Mustafa Čohadžić, Sabina Talović i Vedran Kljuca. Njima su uručeni i certifikati za učešće na zajedničkoj izložbi umjetničkih radova Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 31. decembra 2011. godine u terminu od 9,00 do 16,00 sati. (Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II)

(izvor: unsa.ba)

Galerija