KONTAKTI

Izložba u povodu obilježavanja Dana Akademije

Dana 31.10.2011.g. u 13 sati u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu otvoriće se izložba u povodu obilježavanja Dana Akademije, obrazovne institucije koja iza sebe ima  već trideset i devet godina iskustva u sudjelovanju i kreiranju bosanskohercegovačke kulturne i umjetničke scene. 

Selektirani studentski radovi s odsjekâ Akademije (grafika, slikarstvo, grafički dizajn, kiparstvo, nastavnički, produkt dizajn) biti će žirirani od posebno oformljene komisije, koja će donijeti odluku koji student/ica ove godine dobija prestižnu nagradu Alija Kučukalić za najbolji studentski rad. Na izložbi će se, osim navedenih, predstaviti i radovi studenata sa izbornog predmeta informatika / multimedija.

Uz dodjelu nagrade, svečanu atmosferu će svakako uljepšati i duo flauta (studentice Hanan Hadžajlić i Esma Sulejmanagić uz superviziju prof. Mirjane Papić-Hrkaš), što je samo jedan od vidljivih segmenata dobre saradnje između ove dvije umjetničke akademije.

Predstavnici  Hypo-Alpe-Adria Banke će upravo na ovaj dan, koji je ujedno i Svjetski dan štednje, zvanično uspostaviti saradnju sa Akademijom likovnih umjetnosti. Prisutni će  ukratko  biti informisani o čemu je riječ i na koji način će Banka i Akademija poslovati u budućnosti, te kako će to poslovanje, odnosno projekti potaknuti rad studenata ove visokoškolske ustanove.

Galerija