KONTAKTI

Konkurs: Letnja umetnička škola Univerziteta umetnosti,Prijepolje, 20-28.6.2014.

Univerzitet umetnosti u Beogradu tradicionalno organizuje Letnju umetničku školu, sa ciljem da istraži i promoviše kulturno blago Srbije. Ove godine Letnja umetnička škola će se održati od 20. do 28. jula u Prijepolju, gradu bogatog kulturno-istorijskog nasleđa i izuzetnog prirodnog okruženja. Kao izvor inspiracije Prijepolje se pre svega nameće svojom kulturnom raznolikošću, prepoznatljivim identitetom zasnovanim na suživotu različitih etničkih grupa i prožimanju njihovih kultura. Autentični multikulturalni ambijent ovog grada biće veoma podsticajan za umetničko istraživanje polaznika škole.

Univerzitet umetnosti u Beogradu poziva sve zainteresovane studente da se prijave za učešće na Letnjoj umetničkoj školi. I ove godine radionice će voditi profesori Univerziteta umetnosti, renomirani stručnjaci u svojim oblastima, koji će svoje iskustvo i znanje podeliti sa učesnicima. U toku 8 dana trajanja škole organizator nastoji da podstakne kreativni razvoj mladih umjetnika, da ostvari interakciju sa lokalnom sredinom, a kao trajni legat ostavi gradu više umjetničkih dela u javnom prostoru. Letnja umetnička škola je međunarodnog karaktera, a njen istaknuti cilj je povezivanje studenata umjetničkih univerziteta sa prostora Balkana i Evrope. Kako je Prijepolje grad na granici sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, želja organizatora je da u rad ovogodišnje Letnje škole, pored studenata iz Francuske, Austrije, Grčke i Italije, uključe i studente umjetničkih fakulteta u Tuzli, Sarajevu i na Cetinju.

Učešće na Letnjoj umetničkoj školi je besplatno za sve polaznike, a Univerzitet umetnosti pokriva i troškove smeštaja, ishrane i prevoza učesnika na relaciji Beograd – Prijepolje – Beograd.

Prijave slati na: summer.arts.school@gmail.com
Rok za prijavu: 31.05.2014.
Proglašenje rezultata konkursa: 06.06.2014.

Više informacija o konkursu i Letnjoj umetničkoj školi 2014: summer.arts.school@gmail.com ili +381 11 2624 020

Program i prijavni formular nalaze se u prilogu.

Konkurs je objavljen: