KONTAKTI

Ana Dutina, alumna sa Odsjeka Produkt dizajn nagrađena za izvrstan uspjeh u akademskoj 2020/2021

Najbolje studentice i studenti visokoškolskih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine nagrađeni su 21.12.2021. godine za izvrstan uspjeh u akademskoj 2020/2021. godini.

Naša kolegica Ana Dutina, alumna Odsjeka produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, svojim je uspjehom zaslužila da se nađe među nagrađenim studenticama i studentima, te joj je 21.12.2021. godine svečano uručeno priznanje i novčana nagrada. Nagrade su dodijeljene po jednoj studenici ili studentu sa najboljim uspjehom sa svakog od 74 javna fakulteta i akademije u Federaciji BiH.
Ana Dutina diplomirala je na Odsjeku produkt dizajn u septembru 2021. godine temom Oblikovanje tekstila kroz propitivanje rada i roda, razvivši tri unikatna, ručno-rađena odjevna predmeta koja pripadaju visokoj modi, pod mentorstvom doc. mr. Nataše Perković. Ana Dutina završila je studij u roku i sa najvišim prosjekom ocjena u generaciji, među studentima sa svih šest odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, zbog čega ju je Akademija nominovala za navedenu nagradu.
Više informacija o dodjeli nagrada, kao i fotografije sa ceremonije dodjele, možete naći na web stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke: http://www.fmon.gov.ba/Obavjest/Pregled/711

Datum održavanja: