KONTAKTI

Nastavak saradnje ALU i Raiffeisen Banke dd BiH

U četvrtak, 20.decembra 2012. godine, potpisan je Memorandum o saradnji između Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, čime je nastavljena višegodišnja saradnja u okviru koje Banka i Akademija pomažu promociju i afirmaciju najuspješnijih studenata Akademije.

Memorandum, kojim je dogovoreno i izlaganje radova najuspješnijih studenata Akademije u Raiffeisen Galeriji, potpisali su Michaell Mueller, direktor Raiffeisen banke i prof.mr. Amela Hadžimejlić-Kečo, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Nakon zvaničnog potpisivanja Memoranduma direktor Banke uručio je donacije za osam studenata koje su odabrali profesora Akademije. Kao jednokratnu stipendiju, donacije u iznosu od 1.000 KM dobili su sljedeći studenti: Alen Burazerović i Adi Šošić (Odsjek grafika), Alma Gačanin (Nastavnički odsjek), Anesa Kadić i Amila Berisalić (Odsjek kiparstvo), Adi Karailo (Odsjek slikarstvo), Iman Gavrankapetanović (Odsjek grafički dizajn) i Mustafa Čohadžić (Odsjek produkt dizajn).

U toku trogodišnje saradnje u Raiffeisen galeriji postavljeno je 20 izložbi na kojima je 17 studenata Akademije izlagalo svoje radove. U narednom periodu, radnim danima u Raiffesisen galeriji (u zgradi Centrale Banke, u ulici Zmaja od Bosne bb), u periodu od 08:00 do 16:00 sati posjetitelji će moći pogledati zajedničku izložbu radova nagrađenih studenata.

(foto: ©Raiffeisen BANK)