KONTAKTI

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u KS

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničko istraživačkih i istraživačko razvojnih projekata i programa.

Za ovu namjenu izdvojen je rekordan budžet od 4.300.000 KM u svrhu podrške programima nauke na području Kantona Sarajevo.

Programi za koje se izdvajaju sredstva su jačanja naučne infrastrukture u iznosu 3.400.000 KM, jačanje publicističkih djelatnosti i kapaciteta za internacionalizaciju u iznosu od 180.000 KM, programi sufinansiranja organizacije međunarodnih konferencija i događaja na području KS u iznosu od 120.000 KM i program jačanja kapaciteta za apliciranje na istraživačke EU fondove u iznosu od 100.000 KM.

Javni poziv ove godine, između ostaloga, fokus stavlja na sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničko istraživačkih i istraživačko razvojnih projekata čiji su nosioci mladi naučnici i istraživači, kao i na sufinansiranje troškova tehničke izrade i odbrane doktorske disertacije na visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Javni poziv ostaje otvoren do 8. aprila, a detalji poziva, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se na OVOM LINKU, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba

Detaljnije o pozivu možete pogledati ovdje:

https://radiosarajevo.ba/metromahala/teme/izdvojen-rekordan-budzet-objavljen-poziv-za-sufinansiranje-naucnoistrazivackih-projekata-u-ks/536709?utm_source=Naslovna&utm_medium=Uvod_2