KONTAKTI

Otvorene prijave za prvi u nizu webinara u okviru projekta IN SITU

konzorcij projekta IN SITU će u razdoblju od rujna do prosinca 2023. organizirati tri webinara na engleskom jeziku koji će se baviti temama relevantnima za razvoj kulturnih i kreativnih industrija u manjim i udaljenim sredinama u Europi s fokusom na pitanjima njihove održivosti i inovacija te doprinosa razvoju i otpornosti lokalnih zajednica. Prvi u nizu webinara “Što doprinosi održivosti malih organizacija/poduzeća u području KKI u manjim i udaljenim sredinama?” održat će se u četvrtak, 28. 9. 2023. od 10:30 do 12:30 (CET).

Na prvom webinaru izlaganja će održati: Ralph Lister, SPARSE/Take Art (UK); Musa Htlatshwejo, STAND-Sustaining Theatre and Dance Foundation (JAR); Martha Michailidou, CORAL-ITN istraživački projekt EU (Grčka); Ella Björn, SmartCulTour- istraživački projekt EU (Finska) i Lidia Varbanova, NATFIZ-National Academy of Theatre and Film Arts “Kr. Sarafov” – IN SITU partner (Bugarska).

Webinari su namijenjeni razmjeni znanja i iskustava, a okupit će istraživače i praktičare koji će predstaviti istraživanja i projekte fokusirane na kulturne i kreativne industrije u ne-urbanim područjima EU te otvoriti prostor za diskusiju sa sudionicima.

Sudjelovanje na webinarima je besplatno uz obaveznu registraciju, a za prvi webinar se možete registrirati ovdje.

Projekt “IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas”, podržan kroz program ‘Horizon Europe’, usmjeren je na istraživanje kulturnih i kreativnih industrija, njihov doprinos ekonomskom razvoju, procesima inovacija, planiranju u ne-urbanim sredinama te poduzetništvu. U okviru projekta IN SITU, ne-urbana područja definirana su kao ruralne, udaljene ili periferne sredine, uključujući gradove, sela i manje gradove (prema EUROSTAT-ovoj NUTS3 kategorizaciji) s obzirom na broj stanovnika po četvornom kilometru. Ključni aspekt projekta je povezivanje istraživanja i prakse kroz IN SITU Lab-ove – hubove za umrežavanje, izgradnju kapaciteta i praćenje studija slučaja u šest slabo naseljenih i udaljenih regija u Europi – Portugalu, Irskoj, Islandu, Finskoj, Latviji i Hrvatskoj.

Zaklada “Kultura nova”
Gajeva 2/6
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 553 27 78
info@kulturanova.hr