KONTAKTI

Plakati studenata ALU Sarajevo ostvarili uspjeh na FLUID Dizajn Forumu

Studenti/ce treće godine odsjeka Produkt dizajn su i ove godine sa svojim autorskim plakatima učestvovali u regionalnom studentskom konkursu koji organizira FLUID Dizajn Forum u Cetinju (CG). Festival FLUID je raspisao regionalni konkurs za plakat a pozvani su mladi dizajneri i dizajnerice (18-35 godina) iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije. Tema konkursa je bila “Održivi optimizam”.

Od 254 plakata, koliko je prijavljeno, za finalnu izložbu selektirano je 39 plakata, među kojim se nalaze i plakati koje su radili studenti/ce ALU Sarajevo: Emina Murtezić, Sara Osmanović, Faruk Ibišević.

Odlukom žirija, plakat koji je radio student Faruk Ibišević je izabran kao jedan od tri pobjednička rada konkursa. Kao što je to i ranije bila praksa, autori/ce pobjedničkih radova će imati samostalnu izložbu na Fluid Dizajn Forumu 2025 godine.

Žiri ovogodišnjeg FLUID konkursa si činili: Mirko Ilić (SAD), Borut Vild (RS), Dejan Kršić
(HR), Nikola Bada Radonjić (CG), Ana Matić (CG).

Studenti/ce ALU Sarajevo su ove plakate realizirali u sklopu nastave na predmetu Vizualne komunikacije II, mentor: doc mr. Sandro Drinovac

Link:
https://www.instagram.com/fluid_dizajn/

Datum održavanja:

    Galerija