KONTAKTI

Pop-Up! Sarajevo 27.10. – 29.10.2016 – festival dizajna i umjetnosti

U Sarajevu, 27.10. – 29.10. se drugu godinu za redom održava regionalni festival dizajna i umjetnosti pod nazivom Pop-Up! Sarajevo.  Ovaj festival samostalno organizuju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti, i ove godine su pripremili bogat sadržaj.

Tema ovogodišnjeg Pop-Up! –a  je animacija, i u Sarajevo stižu animatori, ilustratori i kreativci iz cijele regije. Festival se odvija kroz predavanja, radionice i izložbe.

Ovogodišnji gosti su:

Emir i Edin Durmišević, animatori i character dizajneri (BiH)
Stiv Cinik, karikaturista (HR)
Vanja Vikalo a.k.a. LINNCH, animator i vizuelni umjetnik (SRB)
Toni Huml, animator i video producent (BiH)
Mireldy- Imelda Ramović, grafička dizajnerica (HR)
Danilo Dabić a.k.a. Zvoganj, animator i ilustrator (SRB)

Svaki od gostiju će održati jednosatno predavanje u Art kinu Kriterion, gdje će govoriti o svom radu i karijeri, dok će Emir i Edin Durmišević i Toni Huml održati i radionice 2D i 3D animacije sa studentima u prostorijama Akademije.

Večernji sati su rezervisani za izložbe, i posebno dešavanje, Pecha Kucha Night na kojem će se predstaviti lokalni umjetnici kroz kratke prezentacije, nakon kojih slijedi party u Kriterionu.

Puni program i sve detalje festivala možete naći na fb stranici: www.facebook.com/popupsarajevo

Otvaranje festivala je 27.10. (četvrtak), u 20:00 sati u Galeriji ALU, te festival započinje sa izložbom pod nazivom „Third Eye Crying“ autora Vanje Vikalo.
Ulaz na sva predavanja i izložbe je besplatan!