KONTAKTI

Posjeta studenata odsjeka Slikarstvo ALU UNSA izložbi “Molitva” koja predstavlja radove Safeta Zeca

U četvrtak, 28. decembra 2023. godine, studenti odsjeka Slikarstvo ALU UNSA, u pratnji doc. mr. N. Salihović, posjetili su izložbu “Molitva” koja je predstavljala radove Safeta Zeca, jednog od najvećih živućih bh. umjetnika. Izložba se održala u novootvorenim prostorima Europe House Sarajevo. Tema izložbe “Molitva” promišlja koncept molitve kao univerzalnog sredstva za jačanje razumijevanja, empatije i suosjećanja, što su teme koje su oduvijek bile centralne u stvaralaštvu Safeta Zeca, a trenutno su potrebne više nego ikada.

Najnoviji ciklus pridružuje se prethodnim autorovim radovima koji istražuju simbolička značenja ruku, uključujući radove “Exodus” i “Zagrljaj”. Više o izložbi možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.eeas.europa.eu/delegations/bosnia-and-herzegovina/izlo%C5%BEba-safeta-zeca-molitva-u-europe-house-poziva-na-dublje-razumijevanje-sebe-i-svijeta-oko-nas_bs?s=219

Nakon posjete izložbi, studenti su imali priliku posjetiti i Atelje Safeta Zeca u Sarajevu, gdje su slušali Safeta Zeca i otvorili dijalog sa njim o njegovim izložbama, stvaralaštvu i kreativnom procesu.

Datum održavanja:

    Galerija