KONTAKTI

Poziv: Konkurs za Godišnju nagradu za mlade likovne umjetnike i umjetnice BiH – ZVONO 2014.

Centar za savremene umjetnosti Sarajevo (SCCA) objavljuje JAVNI POZIV za učešće na konkursu za Godišnju nagradu za mlade likovne umjetnike i umjetnice BiH – ZVONO 2014.

 

PROPOZICIJE

Kandidati i kandidatkinje mogu biti likovni umjetnici i umjetnice do 35 godina starosti, državljani/ke BiH.

U obzir dolaze djela s područja slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacije, fotografije, videa, novih medija i performansa.

Likovni umjetnici/e se mogu sami prijaviti na konkurs. Prijedloge mogu slati i institucije, pojedinci/ke, profesionalni djelatnici/e iz područja likovnih umjetnisti.

Nagrada se dodjeljuje za kvalitet i inovativnost, za umjetnička djela nastala u toku zadnje dvije godine.

Žiri će odabrati, između predloženih i na konkurs pristiglih prijava, 4 finalista / finalistkinje koji od kojih će jedan/jedna dobiti šestosedmični boravak u New Yorku.

Nagrada ZVONO dodjeljuje se jednom umjetniku ili umjetnici. Nagrada se sastoji od 6-nedjeljnog boravka u New Yorku.

Svaki kandidat/kinja treba predati/poslati ispunjen formular sa prilozima i relevantnom vizualnom dokumentacijom. Formular se može preuzeti u SCCA (Ćumurija 3/II), kao i na  web stranici Centra za savremenu umjetnost, Sarajevo /ZVONO/ (http://scca.ba/scca-projects/the-zvono-award/)

Konkurs je otvoren od 24. marta do 05. maja 2014. godine.

Više informacija o konkursu možete dobiti putem maila scca@scca.ba, na Facebook stranici (Zvono Yvaa) i na broj telefona 033/ 665 304.

    Konkurs je objavljen: