KONTAKTI

Poziv za izlaganje – Umjetnost u izlogu 2020 – online

Kao što je najavljeno na novotvorenoj FB grupi ULUPUBIH – dizajn bez granica http://www.facebook.com/groups/ULUPUBIH.dizajn/, projekat “Umjetnost u izlogu 2020” nastavlja se online. Izložbe će biti producirane putem FB stranica Udruženja http://www.facebook.com/ulupubih.udruzenje/ i Galerije ULUPUBIH http://www.facebook.com/galerijaulupubih/

Mnogi naši članovi/ce u zemlji i inostranstvu, angažovano djeluju putem naše FB grupe ili samostalno i na taj način pružaju otpor u vremenu izolacije.

Nastavljanjem projekta “Umjetnost u izlogu 2020” online, želimo se pridružiti umjetnicima širom svijeta koji su nastavili umjetničko djelovanje u izolaciji u raznim sferama umjetnosti. Ovo je prilika da kreativno iskoristite vrijeme i online predstavite svoj umjetnički opus. 

Prijave za izložbu možete poslati na mail: ulupubih@gmail.com

 Prijava treba sadržavati:

1. Kratku biografiju o autoru (poželjno i fotografiju autora)

2. Kratku recenziju o izložbi

3. Radove – maximalno do 20 radova ili maximalno do tri videa

(fajlovi trebaju biti u JPEG formatu dimenzija max. 2000 px po dužoj strani, ili A4 u PDF formatu ili video MP4 do 15MB) svaki rad/fajl treba sadržavati naziv i tehniku. Molimo autore da šalju fajlove ukupno do 15MB!

Izložbe će biti postavljene maksimalno do 7 dana, selektovati će se po skraćenom postupku i postavljat će se kako budu pristizale prijave ili po dogovoru.

Zbog složene zdravstvene situacije molimo da se prijavljuju samo oni autori koji imaju tehničke mogućnosti da pripreme radove za online izlaganje u svojoj kući.

#ostanikuci #stayhome #ostanizdrav
ulupubih

Galerija