KONTAKTI

Predavanje prof. Karanović “Moje teme i ideje u fotografiji i grafici” 09.11.2017.

U četvrtak 09.11.2017. godine Akademija likovnih umjetnosti će ugostiti Branimira Karanovića, profesora Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Prof. Karanović će u 11.00 sati u velikoj sali ALU održati predavanje na temu “Moje teme i ideje u fotografiji i grafici” gdje će ujedno predstaviti svoj autorski rad nastao u periodu od 1976. do 2017. godine.

U svom kreativnom stvaralaštvu prof. Karanović paralelno se bavi fotografijom i grafikom, tragajući za načinom i odgovarajućim tehničkim postupcima za spajanje ta dva likovna medija. Osim primjera različitih interesovanja u fotografiji, kroz prezentaciju vidjet ćemo i primjere njegovih prevođenja fotografije u skulpturu, crtež, sliku i naposljetku, grafiku. Uzimajući u obzir dataciju nastanka ovih radova i njihovih vizuelnih efekata, bit će interesantno sagledati ih sa pozicije današnjih izražajnih mogućnosti digitalne obrade slike.

Prof. Karanović posljednjih deset godina bavi se digitalnom grafikom i digitalnom fotografijom uz minimalnu upotrebu osnovnih alata.