KONTAKTI

Rad studentice Kristine Krunić (Odsjek Grafički dizajn) oficijelni vizualni identitet 11. Juventafest Sarajevo. Alumni Adi Kubur kreirao posebnu poštansku marku Juventafest

I ove godine nastavljena je uspješna saradnja između ALU SARAJEVO (Odsjek grafički dizajn) i JUVENTAFEST (Internacionalnog festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva)

Kristina Krunić, studentica treće godine na Odsjeku grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, zaslužna je za dizajn plakata i oficijelnog vizualnog identiteta 11. JUVENTAFEST Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva.

U ljetnom semestru akademske godine 2022/23, studenti treće godine Odsjeka grafički dizajn, pripremili su pet različitih, kreativnih rješenja za plakat i vizualni identitet jedanaestog izdanja JUVENTAFEST-a u sklopu nastave na predmetu “Vizualne komunikacije II”. Mentor za ovaj rad je bio doc. mr. Sandro Drinovac. Žiri predvođen bosanskohercegovačkom glumicom i direktoricom festivala, Jasnom Diklić, odabrao je rad studenticeKristine Krunić kao zvanični kreativni vizual ovogodišnjeg festivala. Također, žiri je prepoznao izuzetnu kreativnost i kvalitetu i u ostalim prijedlozima. Svi plakati su bili izloženi u foajeu Pozorišta Mladih u Sarajevu tokom trajanja festivala, od 06. do 11. septembra 2023. godine.

Također, na svečanoj ceremoniji otvaranja 11. Juventafest je upriličena promocija filatelističkog izdanja prigodne poštanske marke i koverte s motivom Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest. Alumni Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Adi Kubur autor je motiva na prigodnoj poštanskoj marki, za što je zajedno sa mentorom prof Bojanom Hadžihalilovićem dobio posebnu zahvalnicu i plaketu.

    Galerija