KONTAKTI

Realizacija vannastavne aktivnosti “Posjeta kiparskoj radionici“ u Kampusu Univerziteta u Sarajevu

Studentica Amina Bijedić sa Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, realizirala je vannastavnu aktivnost pod nazivom “Posjeta kiparskoj radionici“ u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, a pod mentorstvom doc. mr Nele Hasanbegović. Učešće u navedenoj vannastavnoj aktivnosti uzela je učenica IX 2 razreda iz JU OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak, koja pohađa predmet Likovna kultura kod profesorice Senke Ivković Bešić.

Aktivnost je podrazumijevala posjetu kiparskog ateljea i razgovor sa stručnjakom iz prakse dr. Adisom Fejzićem. Nakon obilaska ateljea, i razgovora o umjetničkim radovima i skulptorskim tehnikama koje su vidljive u prostoru, učenica je bila u prilici da se okuša u izradi – klesanju skulpture u kamenu, te stekne uvid u izazove i prednosti rada u ovom materijalu. Prema vlastitim preferencijama, učenica je za izradu crtačke studije odabrala skulpturu, te nakon toga u par rečenica izrazila svoje iskustvo i zapažanje.

Ovom prilikom upućujemo riječi zahvale učenicima i učenicama, te profesorici i Upravi JU OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak, na dobrodošlici, izdvojenom vremenu i pruženoj mogućnosti da studentica provede svoj plan vannastavne aktivnosti.