KONTAKTI

Rezultati online nastave na Unikatnom oblikovanju II

Semestralni zadatak na Unikatnom oblikovanju II na trećoj godini studija produkt dizajna bio je oblikovanje u prostoru, odnosno dizajn prodajno-izložbenog enterijera za određeni brend, dizajnera ili umjetnika po izboru studenta. Cilj zadatka je da polaznik stekne sposobnost prepoznavanja i artikulisanja likovnih i kompozicionih vrijednosti prostora, te da razvija autorski pristup oblikovanju.

U trećoj sedmici nastave smo počeli raditi online, sa predavanjima, grupnom diskusijom i individualnom nastavom preko platforme zoom. Studenti koji nisu iz Sarajeva su se vratili u svoje gradove i niko od studenata više nije imao pristup klasi i radionicama na Akademiji. Studenti su zadatak realizovali sami, uz online konsultacije s osobljem Akademije.

Na slijedećim linkovima možete vidjeti kratki video o temi, procesu i rezultatima nastave:

Kratki video studentskih radova na Unikatnom oblikovanju II,

te pregledati cjelokupnu prezentaciju semestralnog zadatka:

Prezentacija studentskih radova na Unikatnom oblikovanju II.

Nastavu je vodila doc. Nataša Perković, uz tehničku podršku laboranta Ajdina Sejdinovića, a van. prof. Nermina Zagora sa Arhitektonskog fakulteta i van. prof. Ivan Hrkaš sa Odsjeka za grafički dizajn učestvovali su u nastavi održavši gostujuća predavanja. Nastavu su pohađali studenti Ella Bratić, Ana Dutina, Ida Galijašević, Nejra Gorančić, Mirza Hadžikarić, Alem Ibrahimović, Nikol Jakovljević, Mehmed Mešanović, Marina Paštar, Kenan Prijić, Lejla Salkić, Mirna Šehanović, Arna Trto, Medina Viteškić i Nizama Zaimović.

Ana Dutina osmislila je video, a Mehmed Mešanović dizajnirao je prezentaciju studentskih radova. Naslovna fotografija dio je prezentacije prodajno-izložbene galerije češkog brenda keramičkog asesoara Faina studentice Nejre Gorančić.

Galerija