KONTAKTI

Saradnja između Akademije scenskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti

Izvođenje geste, mime i pokreta na Akademiji likovnih umjetnosti

U petak, 31.maja na Akademiji likovnih umjetnosti održan je čas brzog crtanja, poznatog pod nazivom croquis. Specifičnost časa jeste gostovanje studenata treće godine Akademije scenskih umjetnosti na času Večernjeg akta. Izučavanje jezika geste i mime na trećoj godini ASU savršeno korespondira izučavanju pokreta kroz brzi zapis – croquis na višim godinama predmeta Večernji akt na ALU.

Projekat je rezultat nastojanja da se dvije Akademije zbliže i povežu, studenti bolje upoznaju te da se otvore vrata za eventualne buduće saradnje. Projekat su inicirale i vodile prof. Tatjana Milaković i doc. Lea Jerlagić sa predmeta Večernji akt na ALU i doc. Irma Alimanović Alihodžić sa predmeta Pokret na ASU.

Veliko hvala studentima Akademije scenskih umjetnosti!Učestvovali su studenti/ice III godine glume u klasi prof.Admira Glamočaka i docenta Adnana Gore:

  • Pia Vrdoljak
  • Anastasija Dunjić
  • Vedad Čano
  • Nedim Šuvalija
  • Issa Osmić

#UniverzitetuSarajevu #akademijascenskihumjetnosti #asu #akademijalikovnihumjetnosti #alu #studenti #studetiasu #studentialu #university #academy #art #fineart #croquis #performingarts

Datum održavanja:

    Galerija