KONTAKTI

Stolica Elle osvojila Zlatni ključ na Sajmu nameštaja u Beogradu

Stolica Elle proizvođača MS&WOOD koju je dizajnirala Nataša Perković, viša asistentica na predmetu Unikatno oblikovanje na Odsjeku za produkt dizajn osvojila nagradu Zlatni ključ za najbolji proizvod Sajma nameštaja u Beogradu. Kolekcija Elle bila je premijerno predstavljena na Sajmu nameštaja u Beogradu u novembru 2016. godine, a biće prikazana i na Imm Cologne – Sajmu namještaja u Kelnu u januaru 2017. godine.

Kolekcija Elle je spoj ženstvenosti i modernizma i savremenih tehnologija proizvodnje. Elle kolekcija trpezarijskog namještaja ima jednostavnu siluetu koja otkriva profinjene detalje u igri oblih i oštrih formi.

Kolekcija koristi prednosti peto-osne CNC tehnologije i dodir vještih majstora dotaknu doslovno svaki komad drveta od kojeg je sastavljen namještaj. Kolekcija je izvedena zahvaljujući savremenom inžinjeringu – postiže optimalnu strukturalnu snagu uz minimalan utrošak materijala. Elle proizvodi napravljeni su isključivo od punog drveta, koristeći samo drvene spojeve.

Namještaj Elle dostupan je u jasenu, uz površinsku obradu u natur ulju ili pigmentiranom ulju. Dostupan je i u američkom orahu, divljem orahu i hrastu. Distribucija MS&WOOD je globalna, u više od 40 zemalja svijeta.

Elle dovodi ekološku održivost prisutnu u pogonima MS&WOOD na viši nivo. Elle je održiva upravo zbog njene ljepote – posjeduje bezvremensku estetiku koja istrajava kroz vrijeme. Može se prenositi s koljena na koljeno, tako da više generacija uživa u istom namještaju.

Autor: Nataša Perković
Proizvođač: MS&WOOD
Fotografija: Eldin Hasanagić

Više informacija:
http://natasaperkovic.com/
http://mswood.ba/