KONTAKTI

Studenstki dan 2016. Francuski univerziteti u Sarajevu

Zainteresirani ste za studiranje u Francuskoj?

Pozivamo vas na Studentski dan koji se treću godinu zaredom održava u Bosni i Hercegovini i koji vam pruža priliku da upoznate brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.

Posjetite štandove učesnika  (Sciences Po Paris, Univerzitet Bordeaux, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki univerzitet Belfort-Montébeliard, EPITECH- Fakultet za informatičku inovaciju i ekspertizu, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Univerzitetska Agencija Frankofonije, Erasmus +, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) i upoznajte se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.

Paraleleno sa održavanjem sajma biće upriličene prezentacije učesnika o različitim oblastima studija na francuskim univerzitetima.

Tokom Studentskog dana ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2017/2018. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

Studentski dan 2016. održaće se 7. novembra od 10h-15h30 na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Za više informacija pratite nas na našoj Facebook stranici Campus France Bosnie-Herzégovine.