KONTAKTI

Student II ciklusa studija Odsjeka produkt dizajn, Alan Tvico, osvojio drugo mjesto na Kvadrinom natječaju

Hrvatska tvrtka Kvadra, prije nekoliko je mjeseci raspisala drugi dizajnerski natječaj koji je upravo završio. Rad Alana Tvice, diplomanta i studenta II ciklusa studija Odsjeka produkt dizajn, rađen u saradnji s Krešimirom Jelušićem, nagrađen je drugom nagradom.

Ocjenjivački sud u sastavu Nikola Radeljković, predsjednik Ocjenjivačkog suda, te članovi Ocjenjivačkog suda Filip DespotSaša BegovićTomislav Knezović i Sanja Knezović, na prvom zasjedanju 5. lipnja 2012. pregledom svih pristiglih radova, jednoglasno su ocijenili Natječaj uspješnim s obzirom na broj pristiglih radova s ponuđenim zanimljivim inovativnim rješenjima, od kojih su neki svojim konceptom, oblikovnošću kao i tehničkim rješenjima iskočila od ostalih koja nisu u potpunosti zadovoljila kriterije navedene u raspisu poput ergonomičnosti, tehnološke izvedivosti i tržišne isplativosti.

Ocjenjivački sud je stoga pozvao 10 odabranih autora na usmenu prezentaciju i pojašnjenje koncepta rada i tehnoloških rješenja 12. lipnja 2012. Među odabranih 10 autora ili autorskih timova bili su Danko Radulović, Jakov Šrajer i Jelena Lukač Kirš, Marko Pavlović,  Krešimir Jelušić i Alan Tvico,  Nina Bačun, Ivan Klisurić i Ivona Martinuš (dva rada), Samel Ivanov,  Filip Gordon Frank, Ruđer Novak Mikulić i Ana Rimac.

Nakon drugog zasjedanja ocjenjivački sud dodijelio je sljedeće nagrade:

Prvu nagradu radu pod šifrom 034 – Lap  / Samel Ivanov

Drugu nagradu radu pod šifrom 018 – LIFT&Sit / Alan Tvico (suradnik Krešimir Jelušić)

A treću nagradu je dodijelio sljedećim radovima:

Radu pod šifrom 007 – Hex / Jakov Šrajer, Jelena Lukač Kirš

Radu pod šifrom 015 – Swing / Marko Pavlović

Radu pod šifrom 026 – Two/Fold  / Nina Bačun, Ivan Klisurić, Ivona Martinuš

Radu pod šifrom 037 – Kubo / Filip Gordon Frank

Galerija