KONTAKTI

Student Romano Kuduzović, pobjednik foto-konkursa na Festivalu savramene umjetnosti “ARTz”

Festival savremene umjetnosti “ARTz” je nastao iz potrebe mladih umjetnika za kulturnim promjenama unutar savremenog društva i dovođenja “evropskog kulturnog duha” u grad Tuzlu. Jedini je festival u gradu koji mladim kreativcima pruža priliku da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce.

Međunarodna galerija portreta Tuzla, AUFBiH i Foto kino klub Tuzla su ove godine u okviru Festivala savremene umjetnosti “ARTz” organizovali foto-konkurs i upriličili izložbu selektovanih radova na temu “Fotografija portreta”.

Pobjednik ovogodišnjeg foto-konkursa je Romano Kuduzović, student Odsjeka za grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Nagrađeni rad predstavlja ciklus od deset monohromatskih fotografija studijskih portreta rađenih pod mentorstvom prof. Mehmeda A. Akšamije, na predmetu Fotografija III.

Festival se ove godine po prvi put održava u tuzlanskom hramu umjetnosti – Ateljeu “Ismet Mujezinović”, na kompleksu panonskih jezera i u JU “BKC TK” Tuzla, od 01. 06. do 07. 06. 2014. godine.

    Konkurs je objavljen: