KONTAKTI

Studenti Odsjeka grafički dizajn pomogli rad udruženja DAJTE NAM ŠANSU

Studenti/ce druge godine Odsjeka grafički dizajn su u sklopu nastavnih aktivnosti svojim kreacijama dali doprinos radu udruženja DAJTE NAM ŠANSU. Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju DAJTE NAM ŠANSU je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

U cilju promocije misije ali i skupljanja sredstava za njegovo djelovanje Udruženje svake godine kroz svoj brend “Šansa” predstavlja seriju odjevnih predmeta namjenjenih prodaji. Ovogodišnja akcija je urađena u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti i kompanijom Bosnian Kingdom. U okviru predmeta Grafički dizajn I pod mentrorstvom vanrednog profesora Amera Mržljaka student/ce su kreirali vizuelne poruke namjenjene apliciranju na proizvode ovog brenda. Selekcijom radova je odlučeno da u realizaciju uđu kreacije Džejle Daferović, Berine Komar i Ajdina Bajramovića.

Studenti/ce su se dodatno uključili u kampanju promocije gostovanjem u kontakt televizijskim emisijama. Asistent Haris Adžem sa Odsjeka grafički dizajn je autor fotografija na kojima su proizvode brenda “Šansa” nosili Elvedina Muzaferija, Helena Vuković i Adi Bebanić.

Direktorica udruženja Dajte nam šansu Ines Kavalec je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa studentima grafičkog dizajna i izrazila želju da se ta veza i nastavi.

    Galerija