KONTAKTI

Studentica II ciklusa odsjeka Grafika, dobitnica nagrade na 8. Međunarodnoj izložbi Ex Librisa

Akademska grafičarka i studentica II ciklusa studija na odsjeku Grafika, Mersiha Merdžanović-Memić dobitnica je nagrade na 8. Međunarodnoj izložbi Ex Librisa koja se priređuje u okviru manifestacije kratkih formi iz vizuelnih umjetnosti, književnosti, teatra i muzike pod nazivom “Potpis” 2023. Nagrada je dodijeljena za rad ”Sve može“, rađen u tehnici digitalne grafike.

Izložba Ex Librisa održava se u Galeriji “Meander” u Apatinu na kojoj je predstavljeno više od 100 radova autora iz 15 zemalja svijeta.

Pored toga, stručni žiri 9. bijenala umjetnosti minijature RUSE koje ove godine nosi naziv “Protiv vjetra“ i održava se u Art galeriji Ruse u Bugarskoj, u selekciji od 330 umjetnika iz 24 zemlje svijeta, nominovao je rad Mersihe Merdžanović – Memić za nagradu u oblasti Grafike. Otvorenje izložbe planirano je za 13. oktobar 2023. godine kada će javnost biti informisana o nagrađenim radovima.

Mersiha Merdžanović Memić ima status istaknute slobodne umjetnice u Kantonu Sarajevo i do sada je svoj umjetnički rad predstavila na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama. Dobitnica je više nagrada i priznanja.