KONTAKTI

Studentica na Odsjeku grafički dizajn ALU Sarajevo, Sara Bubak, dizajnirala je plakat i vizualni identitet za 10. JUVENTAFEST 2022.

Studentica treće godine na Odsjeku grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, Sara Bubak, dizajnirala je plakat i oficijelni vizualni identitet za jubilarni, deseti po redu JUVENTAFEST Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva. 

U ljetnom semestru akademske 2021/22 godine, studenti treće godine na Odsjeku grafički dizajn su u sklopu nastave na predmetu “Vizualne komunikacije II“, radili prijedloge dizajna plakata i vizualnog identiteta za jubilarno izdanje JUVENTAFEST-a, pod mentorstvom doc. mr. Sandra Drinovca.

Studenti su ponudili osam različitih kreativnih rješenja, dok je žiri JUVENTAFEST-a predvođen bosanskohercegovačkom glumicom i direktoricom festivala Jasnom Diklić, odabrao upravo rad Sare Bubak kao zvanični kreativni vizual ovogodišnjeg festivala. Žiri je ocijenio i ostale prijedloge kao izuzetno kreativne i kvalitetne, plakati su izloženi u foajeu Pozorišta mladih u Sarajevu i mogu se pogledati za vrijeme trajanja festivala u periodu od 07. do 09. 11. 2022.

Galerija