KONTAKTI

Svjetlosna instalacija studenata ALU: Glamur festivala i teatarski reflektori u Radićevoj ulici

Svjetlosna instalacija studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu postavljena je u Radićevoj ulici, u okviru programa Festival u Centru.

Koncept svjetlosne instalacije veže se za ideju da prolaznici dožive jedinstveno iskustvo i da budu “zvijezde” za vrijeme Festivala. Teatarski reflektori predstavljaju mjesto gdje će prolaznici doživjeti trenutak “uloge na pozornici” i sva svjetla su usmjerena na njih.

Radićeva ulica postala je scena u kojoj prolaznici nastupaju, što će im dočarati filmsku čaroliju i glamur festivala. Cilj je prolaznicima približiti ritam grada i iskustvo festivala.

Instalacija predstavlja semestralni zadatak studenata IV. godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu u sklopu predmeta Svjetlo u dizajnu II.

Autori projekta su Amina Pilav, Dario Jurenić, Alen Pranjić i Rijad Dacić, a mentori profesor Srđa Hirisafović i asistentica Jasmina Memić.

Link:
http://radiosarajevo.ba/metromahala/kultura/svjetlosna-instalacija-studenata-alu-glamur-festivala-i-teatarski-reflektori-u-radicevoj-ulici/466188?fbclid=IwAR3Q1DEaexRktCKUVyhcmS45dM35yUxA9lx3bNDx72vgXtU9EmgKSoOIzmI