KONTAKTI

Mehmed Mešanović i Ena Begičević dobitnici nagrade na reginalnom takmičenju Young Balkan Designers 2022

Na ovogodišnjem regionalnom konkursu Young Balkan Designers 2022 u organizaciji Mixer festivala Beograd, Mehmed Mešanović, student IV godine Akademije likovnih umjetnosti, Odsjeka za produkt dizajn dobitnik je nagradu za rad „IO – vertikalni, modularni sistem za sadnju biljaka“.
„Ideja projekta je bila kroz dizajn vertikalnog sistema za sadnju biljaka potaknuti ljude da na jednostavan i estetski ugodan način unesu biljke u svoj životni prostor i olakšaju uzgoj većeg broja biljaka bez žrtvovanja podne površine u enterijeru. Kroz modularni aspekt sistema korisnik dobija slobodu u kreaciji prostorne kompozicije uz poticanje interakcije sa proizvodom. Modularnost dodatno omogućava prilagodbu sistema specifičnim prostornim potrebama.“

Rad je rađen u okviru programskih zadataka na predmetu Industrijsko oblikovanje III, pod mentorstvom van. prof. Jasne Mujkić

Ena Begičević, diplomirani produkt dizajner i student II ciklusa studija na Odsjeku za produkt dizajn dobitnik je nagrade na ovom konkursu za svoj profesionalni rad „Avid“.

Radovi su izabrani u konkurenciji 111 radova iz 9 zemalja.

Nagrađeni radovi biće predstavljeni na međunarodnoj smotri talenata „Salone Satellite“ u okviru Međunarodnog sajma namještaja u Milanu od 7. do 12. Juna 2022.g. i na Mixer festivalu u Beogradu u oktobru 2022.g.

Više informacija na:

YOUNG BALKAN DESIGNERS 2022: Rezultati konkursa


https://www.facebook.com/youngbalkandesigners/
Mehmed Mesanovic modularni stalak za biljke
Mehmed Mesanovic modularni stalak za biljke