KONTAKTI

Dani otvorenih vrata ALU UNSA i otvorenje izložbe Master radova, 6.3.2024

U okviru planiranih aktivnosti kampanje za promociju upisa na Univerzitetu u Sarajevu u Studijskoj 2024/2025. godini, Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu organizira Dane otvorenih vrata, koji će se održati početkom mjeseca marta tokom tri radna dana, i to od 06. do 08. marta 2024. godine.

U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući Fakultet, Akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima studijskih programa koje nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo. Dani otvorenih vrata se organiziraju u svrhu prezentiranja života i rada na Akademiji, koji su utemeljeni na likovnosti i kreativnosti. U nastojanju da se zadovolje evropski kriteriji umjetničke naobrazbe Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu teži ka permanentnom inoviranju i obogaćenju nastavnih planova i programa u duhu savremenog društvenog razvoja i razvoja umjetnosti, te trendova u visokom obrazovanju.

Nastava se odvija na studijskim programima: Nastavnički odsjek, Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika, Grafički dizajn, Produkt dizajn i Interdisciplinarni studij Konzervacija i restauracija (ALU i PMF).

Program i aktivnosti tokom Dana otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, su dati u nastavku:

Otvaranje izložbe Master radova (studijska 2023/2024. god.) u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti UNSA, će se održati u srijedu 06.mart 2024. sa početkom u 12:00 sati;

Istog dana, u srijedu 06. marta 2024. god. nakon otvorenja izložbe, a u okviru Dana otvorenih vrata, prezentirati će se život i rad na ALU UNSA preko obilaska svih odsjeka i katedri od strane posjetitelja (vrata su tog dana otvorena do 16:00 sati);

Aktivnost Budi student i studentica ALU planirana je za 07. i 08. mart 2024. god., odnosno za četvrtak i petak od 09:00 do 16:00 sati, kada srednjoškolci imaju mogućnost da se uključe u nastavne procese odsjeka i katedri, te dobiju sve potrebne informacije.

Dodatne informacije o upisnim rokovima i ostalim dešavanjima na Akademiji likovnih umjetnosti možete pronaći na web stranici: https://alu.unsa.ba/

Vodič za buduće studente i studentice Akademije likovnih umjetnosti UNSA
URL: https://alu.unsa.ba/alu-vodic-brosura/

    Galerija