KONTAKTI

Otvorenje izložbe ilustracija Dejana Slavuljice, 22.02.2022., 18h Galerija ALU

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe ilustracija Dejana Slavuljice, koje će se održati u utorak 22.02.2022., u 18h u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti.

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, osnovana 1972. godine kao prva visokoškolska likovno-umjetnička institucija na prostoru Bosne i Hercegovine, ove godine zvanično obilježava 50 godina kontinuiranog rada i djelovanja. Program obilježavanja jubilarnog rođendana Akademije likovnih umjetnosti nakon izložbi Asima Đelilovića, Fikreta Libovca,Tatjane Milaković i Nusreta Pašića, nastavljamo s predstavljanjem umjetničkog djelovanja našeg kolege, grafičkog dizajnera i ilustratora Dejana Slavuljice.

Biografija umjetnika:

Rođen u Tuzli 14.02.1976. godine. Osnovnu školu “Džemal Mandžić“ i Srednju mašinsku školu završava u Tuzli. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn, upisuje 2004. godine i završava je kao student generacije.

Nakon završenog studija radi samostalno kao free lance dizajner i upisuje postdiplomski studij. Projekti ga sve češće upućuju i vezuju za agenciju “Fabrika“ iz Sarajeva, za koju se profesionalno i vezuje u narednom periodu. Početkom ljetnog semestra 2013. godine, prelazi na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, kao asistent na predmetima Uvod u grafički dizajn I i II i Grafika knjige, kod prof. mr. Amre Zulfikarpašić.

Od malih nogu je aktivno zainteresovan za likovni svijet, djeluje instinktivno i uključuje se samostalno u različite projekte iz struke. Na taj način je bio uključen u veliki broj interesantnih projekata, koji su od amaterske osnove doveli do profesionalne definicije.

Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi, u rodnom gradu, državi i inostranstvu. I pored toga što je diplomom dizajner, radovi koje je izlagao bili su i crteži, skulpture, slike, fotografije i drugi oblici likovnog izraza.

Izložbu je moguće pogledati od utorka 22.02. do petka 04.03..2022., odnosno svakim radnim danom u terminu od 10h do 18h, u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti, Obala Maka Dizdara 3, Sarajevo.

Dobro nam došli!

Datum održavanja: